Business coaching

Business coaching je proces zajedničkog rada klijenta i coacha u smjeru unapređenja poslovnih aktivnosti i rješavanja konkretnih problema vezanih uz posao i poslovanje u širem smislu.

Klijent u suradnji s coachem istražuje i ispituje različita rješenja konkretnih zapreka, situacija, problema ili ideja prema kojima se donose odluke, definiraju procesi i provode konkretne aktivnosti.

Svrha coachinga je ostvariti napredovanje klijenta iznad njegove trenutne razine djelovanja i to kroz unapređenje i usvajanje novih vještina, brže i efikasnije svladavanje zapreka te otkrivanje i provođenje prilika u svrhu poboljšanja poslovnog i/ili osobnog života.

Baza kvalitetnog coaching odnosa je povjerljivost između klijenta i coacha, temeljena na međusobnom uvažavanju i poštovanju. Povjerljivost i coacheva prisutnost tijekom coaching procesa omogućuju klijentu sigurnost u istraživanju raznih okolnosti i mogućnosti za aktualne izazove i problema nakon čega se lakše i sigurnije donose odluke i po njima aktivno djeluje.

Kod ostvarivanja coaching suradnje, klijent i coach definiraju konkretne ciljeve koje treba postići te rokove u kojima oni trebaju biti ostvareni.

Rad klijenta i coacha odvija se kroz redovite coaching susrete u trajanju od nekoliko sati na kojima se rade analize dosadašnjih aktivnosti i postignutih rezultata te redefiniraju buduće aktivnosti ili definiraju i istražuju nove.

Coach svojim iskustvom i znanjem te korištenjem coaching tehnika pomaže klijentu riješiti blokade, otvoriti nove smjerove razmišljanja i djelovanja ili uskočiti kada klijentu nedostaje nekih znanja ili vještina koje su bitne u unapređenju poslovanja.

Business coaching teme

 • unapređenje postojećih prodajnih aktivnosti
 • stvaranje prodajnih procesa
 • širenje baze kupaca
 • upravljanje zadacima / djelatnicima
 • pregovaranje / networking
 • internet poslovanje / ecommerce
 • upravljanje troškovima
 • stvaranje novih proizvoda / usluga
 • poslovne procedure

Investicija

Coaching kao investicija u unapređenje poslovanje prve rezultate daje već od prvog susreta, no najveći povrat investicije (ROI) ostvaruje se u roku od 6 do 12 mjeseci. Uobičajeni ROI je pet puta na uloženi iznos investicije.

 • Mjesečni coaching paket od 2 susreta u ukupnom trajanju od 6 do 10 sati te email i telefonska podrška između dva susreta iznosi 3.500,00 kn + PDV.
 • Pojedinačni coaching susret u trajanju do 90 minuta iznosi 800,00 kn + PDV.

Kod odlučivanja opravdanosti investicije u coaching bitno je uzeti u obzir da li poslovanje i poslovni rezultati koji se žele postići vrijede višestruko više od investicije. U slučaju negativnog odgovora, treba potražiti drugačije rješenje.

Želite saznati više?

Za sva pitanja ili dogovor za sastanak, možete me kontaktirati putem e-maila ([email protected]) ili telefona (095 5050290).