Biografija

Ja sam business coach koji pomaže poduzetnicima postići bolje poslovne rezultate kroz intenzivan zajednički rad na prodajnim, organizacijskim i operativnim aktivnostima.

U radu s poduzetnicima fokusiran sam na rezultate, rokove i budžet te poduzimam sve što je potrebno kako bi postigli zacrtane ciljeve.

Specifičnost rada sa mnom kao coachem je pristup u kojem su ciljevi na prvom mjestu te poduzimamo i radimo sve što je potrebno kako bi ih ostvarili. No, isto tako ne pokazujem preveliku dozu razumijevanja prema eskiviranju dogovorenih aktivnosti, izbjegavanju osobne odgovornosti, neozbiljnim isprikama i ostalim aktivnostima koje nas udaljavaju od zacrtanih ciljeva.

U poduzetništvo sam ušao s 21 godinom kada sam osnova tvrtku Croadria koja se bavila uslugama web hostinga. Krenuo sam sam, s vrlo malenim ulogom (100 DEM) te kroz predani rad i puno odricanja uspio tvrtku dovesti do zavidne razine.

Četiri godine kasnije osnivam još jednu tvrtku, REGica.NET koja je specijalizirana za registraciju internet domena. Razlog otvaranja nove tvrtke je u tome što sam uvidio kako segmentiranost i specijaliziranost može donijeti više prihoda i poslovnih prilika, a ujedno i manje problema u vođenju.

Nakon 9 godina vođenja vlastitih tvrtki uviđam kako postoje područja poslovanja u kojima mi nedostaje iskustva te moja 24 satna involviranost u sve segmente poslovanja potencijalno dovodi do stagnacije poslovanja nakon čega odlučujem prodati tvrtke Iskon internetu

U procesu pregovora akvizicije dogovaram prelazak u Iskon internet gdje nastavljam s vođenjem istih djelatnosti (web hosting i internet domene), no ujedno dobivam i priliku sudjelovatiu aktivnostima i procesima koji su specifični za korporativno uređene tvrtke.

U Iskon internetu sam imao prilike sudjelovati u gotovo svim segmentima vođenja poslovanja te osjetiti lijepe ali i manje lijepe trenutke rada. Tu sam na vlastitom primjeru naučio kako postoje aktivnosti koje mi poduzetnici često ne radimo i  vješto izbjegavamo, a kasnije kada nastupe problemi pokažu se kao vrlo bitne u poslovanju.

U svakom slučaju, iskustvu rada u korporaciji dalo mi je sliku, znanje i smjerove u kojima bi  trebao razmišljati svaki poduzetnik koji vodi svoj biznis.

Od samog ulaska u poduzetništvo imao sam svijest kako znanje igra vrlo važnu ulogu ako želim izgraditi uspješan biznis. Iz tog razloga sam iznimno puno vremena i energije ulagao u čitanje i proučavanje različitih knjiga i literature iz područja prodaje, marketinga, managementa, strateškog vođenja i sličnih tema.

Godine 2008. upisujem Academy of Executive Coaching gdje sam iskustva iz poduzetništva i korporacije uobličio u formu putem koje danas mogu biti od najveće pomoći i koristi poduzetnicima u unapređenju njihovog biznisa.

Od 2009. godine ponovno se vraćam u poduzetništvo gdje intenzivno gradim vlastiti brend business coacha. U tom procesu iznimno puno vremena i energije ulažem u dijeljenje različitih rješenja i viđenja konkretnih situacija koje poduzetnici mogu odmah primijeniti u praksi.

Kao rezultat takvih aktivnosti napisao sam dvije e-knjige. “7 koraka za bolju produktivnost” (www.produktivnost.net) bavi se temom kako organizirati dnevne aktivnosti da dan bude maksimalno produktivno iskorišten, dok “4 koraka za uspješan biznis” (www.uspjesan-biznis.com) daje konkretne korake i savjete koje bi svaki poduzetnik trebao redovito provoditi ako želi da mu tvrtka dugoročno opstane i bude profitabilna.

Uz sve to, redovito objavljujem tjedne kolumne i poruke iz područja biznisa i produktivnosti, kroz koje često, bez dlake na jeziku, dijelim iskustva, spoznaje i tehnike kako doći do rezultata. Osobnih i poslovnih. 

Klijenti s kojima danas surađujem većinom su iz uslužnih djelatnosti, iako imam iskustva i s tvrtkama koje su proizvodno orijentirane. Prve aktivnosti na kojima radimo gotovo su uvijek usmjerene na što brže dizanje prihoda (čitaj: zaradi love), dok u nastavku suradnje slažemo stabilnije temelje i procese kako bi uspješnost tvrtke bila dugoročna. Uspostavljamo procese i procedure te zajedno slažemo model veće efikasnosti i produktivnosti.

Ponekad bolan procesa no nužan i financijski isplativ.